5 augusti 2017
15:00

Iggesunds IK

Referat: Fagersta Södra IK - Iggesunds IK

Efter segern i förra hemmamatchen mot Sätra med 8-0 kom Södrakillarna snabbt ner på jorden igen då det blev förlust mot Iggesund på Onsjövallen med 0-3. det kändes direkt att den här matchen skulle bli mer fysisk än tidigare matcher då det small till rejält i närkamperna i matchinledningen. Södra börjar bra och har 3 hörnor 15 min som inte resulterar i nån farlighet. Emil Zoltek får ett fint läge utifrån högerkanten men asvslutet tar i burgaveln.Första klara målchansen har Iggesund i den 25:e minuten då man kommer helt fri med 2 man mot Arman i Södramålet som gör en jätteräddning på läget.Södra får ett fint frsparksläge men Willes skott tar i muren. Södra är nära att ta ledningen i den 41;a minuten då Wille kommer runt på sin kant och avlossar stora kanonen men bollen tar i ribban, Istället så får Iggesund en frispark 15-20 meter in på Södras planhalva och lyfter in den mot mål och bollen går i en båge rätt in i mål bakom en snopen Arman detta sker i minut 44 och 0-1 är ett faktum . Halvtidsresultat 0-1

Direkt i början utav andra så är Emil Johansson nära att kvittera på nick men målisen i iggesund räddar elegant.Emil får ytterligare ett jätteläge innanför straffområdet men målisen i Iggesund räddar på nytt riktigt fint.
Davve får ett läge på en hörna men volleyn går strax över.
Iggesund sticker upp i en blixtsnabb kontring och är nära att uttöka ledningen men bollen går strax utanför.
Södra fortsätter att jaga kvittering och är nära i den 75:e då Emil Zoltek serveras ett friläge men ännu en en gång så räddar Iggesundsmålisen grannt.
Södra gör ett sista desperat försök att åstadkomma en kvittering och går ner på 3-backslinje men istället så kontrar Iggesund och gör både 0-2 och 0-3 i den 79:e minuten och den 84:e minuten. Södra har ett par chanser att spräcka nollan men det vill sig inte riktigt denna eftermiddag bla så får Wille ett kanonläge på ett friläge men ännu en gång så räddar målisen och essis nick räddas på mållijen. matchen slutar med en 0-3 förlust.

En riktigt tung förlust mot ett stabilt och högeffektivt Iggesund som hade blixtsnabba omställningar som Södra inte hade nåt vapen emot där även målisen i Iggesund måste hyllas. Södra hade mest boll och skapade en hel del chanser men hade inte effektiviteten denna match.
Bäst i denna match var återigen Emil Johansson även Jimmy Jönsson och David-Finn Andersson ska ha cred för sina insatser,
Nästa match för Södra är på bortaplan mot suveräna serieledarna Ytterhogdal den 12 Augusti kl 15